Spilleliste

Der er desværre ingen spil i din spilleliste.

Viden om PC

Kabinet

Kabinettet er den "kasse" hvori man monterer alle de dele som gør at computeren fungerer. I et kabinet er der monteret en strømforsyning. Kabinetter leveres med forskellige typer strømforsyninger afhængigt af hvor mange watt der ydes. Typisk 300-800 watt. Kabinettets vigtigste funktion er at holde sammen på delene, og derfor er det ikke så vigtigt hvordan kabinettet er udformet. Kabinetter kan leveres i mange forskellige udformninger og med LED lys monteret.
Kabinetter koster fra få hundred kroner op til flere tusinde kroner. Designet på computeren betyder ikke noget for hvor god computeren generelt er, og derfor anbefaler vi altid at spare pengene på kabinettet og bruge pengene der hvor de gavner på ydelsen. I princippet er det blot en kasse med en tænd og sluk knap.

kabinet_gamer.png

Bundkort / Motherboard

Bundkortet er den store printplade der er placeret centralt i kabinettet.
Alle enhederne i PC’en er tilsluttet bundkortet. Processoren, RAM og alle udvidelseskortene inkl. grafikkortet, sidder på bundkortet. Bundkortet sørger for at alle enhederne kan snakke sammen. På bundkortet sidder BIOS’en, hvori man indstiller computerens grundlæggende opsætninger. Man finder også backup-batteriet, som holder styr på klokken og førnævnte opsætning. De fleste bundkort har i dag både, Netkort, USB-stik, Lydkort, og grafikkort på bundkortet også kaldet onboard. På alle gamer computere er grafikkortet monteret separat i en PCI ekspres port. Bundkort eller motherboard som de også hedder, kan købes fra få hundredkroner op til flere tusinde kroner. Ofte behøver bundkortet ikke være dyrt for at kunne bruges til spil. 

Gamer bundkort

Grafikkort

Grafikkortet er nok den mest vigtige enhed, når det kommer til Gaming computere.
Alle computere har et grafikkort. For at kunne se noget på skærmen er man nødt til at have et grafikkort. Grafikkortet laver dataerne om, så de kan vises som et billede inden de bliver sendt til skærmen. For at kunne afvikle spil på computeren skal der være installeret et grafikkort der kan bruges til spil. Grafikkortet er noget af det dyreste i computeren, og jo mere man betaler for grafikkortet desto mere krævende spil kan kortet afvikle. I dag sidder der typisk fra 2-8 GB RAM på et grafikkort. Jo mere RAM jo bedre, som tidligere beskrevet øger RAM hastigheden. De mest kendte grafikkort producenter hedder:
NVIDIA og AMD RADEON
Den primære korttyper der anvendes i dag hedder PCI-Ekspres.
Vi anvender primært grafikkort fra NVIDIA i de computere der bliver solgt hos Brugtgamer.dk
Det betyder ikke at AMD RADEON kort ikke er gode, men vi har bedst erfaring med NVIDIA grafikkort når det kommer til spil og ydeevne.
De mest anvendte kort hedder GTX 1050TI og GTX 1060. NVIDIA som producere GTX grafikkortene er lige kommet med en ny serie af grafikkort der hedder GTX 1660 og GTX 1660TI.
Endvidere er NVIDIA kommet med serien Geforce RTX 2060, RTX2070 og RTX 2080.
Den sidst nævnte serie er dog noget dyrere og tiltænkt de mere krævende gamere.

Grafikkort Gamer

CPU / Processor

Computerens hjerne kaldes processoren eller CPU’en. Det står for "Central Processing Unit", og det betyder "central arbejds- enhed". Den er "chefen" i computeren. Processorer kan fås i forskellige udgaver, hvor hastigheden er den største forskel, næst efter prisen - naturligvis.

De to største CPU-producenter er firmaerne Intel og AMD.

CPU´ens hastighed måles i GHZ (gigahertz).

De mest anvendte CPU'er er fra Intel og er følgende modeller:
Intel Core I3
Intel Core I5
Intel Core I7
Intel Core I9

Hver type CPU findes i forskellige generationer. F.eks findes der ikke mindre en 9 generationer indenfor i5 processoren. Det betyder at der kan være meget stor forskel på hvordan 1. genration og 9. generation preformer, da der også er ca. 9 år mellem den første og sidste generation.
Nogle spil kræver næsten ikke nogen CPU kraft, hvor andre spil kræver enorm CPU kraft. Derfor anbefaler vi at man anvender vores PC konfigurator hvis man skal være sikker på at computeren kan afvikle de spil man ønsker.

Brugt gamer cpu